Nordquist Ferment
  • Hjem
  • Nyheter
  • Produkter
  • Kjøp
  • Oppskrifter
  • Erfaringer
  • Kontakt
  • Nordquist Ferment
Nordquist Ferment
  • Hjem/
  • Nyheter/
  • Produkter/
  • Kjøp/
  • Oppskrifter/
  • Erfaringer/
  • Kontakt/
  • Nordquist Ferment/
bekky-bekks-B0nt_NgXEHc-unsplash.jpg
Nordquist Ferment

Nyheter

Ferment med Sopp

Nordquist Ferment
  • Hjem/
  • Nyheter/
  • Produkter/
  • Kjøp/
  • Oppskrifter/
  • Erfaringer/
  • Kontakt/
  • Nordquist Ferment/

Sopp er i vinden som aldri før, og fermentert mat er trendy og dessuten bra for fordøyelsen og næringsopptaket. Nå får du dem i ett og samme produkt! Bruk drikken som en del av et variert kosthold og en sunn livsstil som kan opprettholde en sunn kropp og et normalt immunsystem.

Ferment med Lion’s Mane er en fermentert drikk som inneholder et mangfold av melkesyrebakterier og soppen Lion’s Mane. Soppen er ekstrahert og fermentert sammen med en unik blanding av melkesyrebakterier. Lion’s Mane anses som et adaptogen, som betyr at den kan bidra til å opprettholde kroppens motstandskraft mot stress. Ferment er melkesyregjæret med godt dokumenterte og vitale stammer av viktige tarmflorabakterier.

  • Fermentert drikk

  • Med Lion’s Mane

  • Unik blanding av melkesyrebakterier

Ferment med Red Reishi er en fermentert drikk som inneholder et mangfold av melkesyrebakterier og soppen Red Reishi. Soppen er dobbelt ekstrahert og deretter fermentert sammen med en unik blanding av melkesyrebakterier. Red Reishi er en kraftig antioksidant som er kjent for å virke regenererende og vitaliserende. Red Reishi anses som et adaptogen, som betyr at den er generelt styrkende og kan bidra til å opprettholde kroppens motstandskraft mot stress. Ferment er melkesyregjæret med godt dokumenterte og vitale stammer av viktige tarmflorabakterier.

  • Fermentert drikk

  • Med Red Reishi

  • Unik blanding av melkesyrebakterier

 
 
Kjøp ferment lion`s mane og red reishi her
  • Hjem/
  • Nyheter/
  • Produkter/
  • Kjøp/
  • Oppskrifter/
  • Erfaringer/
  • Kontakt/
  • Nordquist Ferment/

Nordquist Ferment

Ferment er bra ved:


  • Urolig mage etter antibiotikakurer

  • Lette mageplager

  • Treg- eller løs mage

  • Urolig mage under reise

- Produktet erstatter ikke medisinsk behandling.


Alle varianter av Ferment er melkefrie


Ferment er økologisk, og er godkjent av Debio


Rødkål med eple & rødbete

  • 1 rødkål

  • 1 eple

  • 1 rødbete

  • 1 ss uraffinert salt         

  • 1 ss karve 

  • 0,5 dl Ferment Urter

Begynn med å plukke av de ytterste bladene på kålhodet og legg de til side. De skal brukes til lodd i fermenteringskrukka. Rasp eller finsnitt kålen, og ha den over i en stor bolle. Dryss over salt (her kan du godt la den stå i minst 30 min, og la saltet begynne å gjøre jobben for deg)  og begynn å massere/kna kålen til den blir myk og slipper væske. Tilsett resten av ingrediensene og bland godt sammen Nå skal alt trykkes godt ned i et glass som egner seg til fermentering , ta vare på væsken, den skal være med i glasset. Bladene som du tok vare på i begynnelsen skal nå legges som et lokk over grønnsakene. Vær nøye med at ingenting er over væsken. Hell på ekstra saltlake om det er for lite væske av kål og frukt. Når du setter krukken til fermentering er det veldig viktig at du ikke setter gummiringen på glasset, dette er fordi fermenteringen trenger å puste litt. Sett glasset på et fat som klarer å ta imot sprut. De første dagene, under stormgjæringen vil det boble og leve litt i glasset, det er veldig bra. La krukken stå og fermentere i 5-10 dager. Fjern de øverste kålbladene, sett gummiring på glasset og sett det i kjøleskapet. Nå kan du nyte gode bakterier for tarmen, pluss antioksidanter fra grønnsaker, frukt & krydder i fermenteringen.

(Saltlake: 1 liter vann, 2 ss salt – kok opp og avkjøl)

Oppskrift: May Tonje Nielsen Våga.

Lag deg en nydelig dressing med Ferment

  • 4 ss kaldpresset olivenolje

  • 1 ss vann

  • ¼ ts fransk sennep(dijon)

  • Litt hvitløk etter smak

  • Salt/pepper

  • Ev. Litt sukker

  • Presset sitronsaft, noen dråper

  • Ca 1 barneskje Ferment

Mangokraut

  • 1 hel hodekål

  • 1 mango, hakket

  • En tommelstor bit frisk ingefær     

  • 1ts chili (tørket)

  • 1 ts gurkemeie                                            

  • 1 ss uraffinert salt 

  • 4 ss Ferment

Begynn med å plukke av de ytterste bladene på kålhodet og legg de til side. De skal brukes til lodd i fermenteringskrukka. Rasp eller finsnitt kålen, og ha den over i en stor bolle. Dryss over salt (her kan du godt la den stå i minst 30 min, og la saltet begynne å gjøre jobben for deg)  og begynn å massere/kna kålen til den blir myk og slipper væske. Tilsett resten av ingrediensene og bland godt sammen. Nå skal alt trykkes godt ned i en glass som egner seg til fermentering, ta vare på væsken, den skal være med i glasset. Bladene som du tok vare på i begynnelsen skal nå legges som et lokk over grønnsakene. Vær nøye med at ingenting er over væsken. Hell på ekstra saltlake om det er for lite væske av kål og frukt. Når du setter krukken til fermentering er det veldig viktig at du ikke setter gummiringen på glasset, dette er fordi fermenteringen trenger å puste litt. Sett glasset på et fat som klarer å ta imot sprut. De første dagene, under stormgjæringen vil det boble og leve litt i glasset, det er veldig bra. La krukken stå og fermentere i 5-10 dager. Fjern de øverste kålbladene, sett gummiring på glasset og sett det i kjøleskapet. Nå kan du nyte gode bakterier for tarmen, pluss antioksidanter fra grønnsaker, frukt & krydder i fermenteringen.

(Saltlake: 1 liter vann, 2 ss salt – kok opp og avkjøl).

Oppskrift: May Tonje Nielsen Våga.

Blåbærdrikk med Ferment

  • 2 dl Avkjølt lakris og mynte te, f.eks Pukka lakris og mynte

  • 1/2 dl Ferment Blåbær. Aronia, Soplbær

  • 1 dl vann

Bland alle ingrediensene og nyt noe som smaker friskt og leskende.

Oppskrift: Sara Chacko.